viernes, 29 de junio de 2007

Cum sa calatoresti cu mascota ta in avion


Dragilor , eu unul chiar ma confrunt cu aceasta problema. Parintii mei mi-au spus ca in principiu vom pleca in tara cu avionul pe 1 August 2007.Eu , in planurile mele , sper sa plec mai devreme , adica pana la jumatatea lunii Iulie sa fiu in tara. In fine , problema cu care ne confruntam , este ca avem un catelush pechinez , pe care vrem sa-l luam cu noi in vacanta , cu avionul.M-am interesat si iata de ce am avea nevoie :

Pasul nr1 : Vizita la veterinar ... si apoi vacanta!


1. Aranjati o intalnire cu medicul veterinar pentru a lua "actele" cainelui.

Cainele dumneavoastra va avea nevoie de o examinare medicala pentru a putea beneficia de documentele necesare calatoriei. Legea cere ca patrupedele care calatoresc impreuna cu proprietarii dintr-o tara in alta, indiferent daca pleaca cu masina, cu trenul sau cu avionul, trebuie sa aiba carnetul de sanatate completat de catre medicul veterinar si un certificat al vaccinurilor antirabice.

2. Intrebati veterinarul care sunt factorii fizici care ar putea afecta calatoria. De exemplu, cainii cu botul turtit sau lat, precum cei din rasa Boxer, Pugs sau Bulldog, sunt predispusi problemelor respiratorii in timpul calatoriei cu avionul.

3. Incercati sa aflati cat mai multe despre riscurile pe care le puteti intampina la destinatie. Medicul veterinar este cel mai in masura sa va ofere toate informatiile cu privire la paraziti sau la anumite infectii.

4. Cereti sfatul medicului, indiferent daca patrupedul dumneavoastra are un temperament adecvat in timpul calatoriilor. Nu uitati faptul ca unele patrupede sunt nervoase atunci cand intra in cabinetul medicului veterinar. A cere unui veterinar sa evalueze temperamentul cainelui in clinica, nu este un lucru foarte practic.


Pasul nr. 2 : Pregatiti-va calatoria cu avionul

6. Contactati direct liniile aeriene pentru a afla cerintele specifice.

7. Respectati regulile calatoriei la bordul avionului. Pentru a fi acceptati in cabina, cainii de talie mica ( maxim 7kg ) trebuie tinuti intr-o cusca plasata sub scaunul pasagerului. Nu dati drumul cainelui din cusca o data ce ati ajuns la bord: nu numai ca este neplacut pentru ceilalti pasageri, dar puteti fi dati afara din avion.

8. Cainii de talie mijlocie si mare sunt nevoiti sa calatoreasca in compartimentul destinat bagajelor.

9. Inainte de imbarcare, vorbiti cu personalul calificat despre conditiile de hranire a animalelor care calatoresc in compartimentul cu bagaje.

10. Alegeti intotdeauna zborurile directe. Astfel, veti fi ocolit de greselile si incurcaturile care pot aparea in cazul transferurilor dintre zboruri.

11. Desi recomandate uneori, tranchilizantele nu sunt cea mai eficienta solutie. Exista linii aeriene care nu accepta caini sedati la bordul avioanelor.

12. Intotdeauna calatoriti in acelasi avion cu cainele dumneavoastra.

13. Atasati de cusca o placuta cu numele cainelui, numele dumneavoastra, adresa si numarul de telefon. De asemenea, va sfatuim sa adaugati si o nota catre persoana care se ocupa de bagaje, in care sa o rugati sa va contacteze in cazul in care apar probleme.

14. Asigurati-va ca incuietoarea custii este sigura. Nu putine au fost cazurile cand, din cauza incuietorilor proaste, animalutele au iesit din custi.

15. Daca intampinati probleme pe parcursul calatoriei sau daca patrupedului dumneavoastra i se intampla ceva din cauza personalului, nu ezitati si anuntati organele autorizate.


No hay comentarios: